Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Викрито групу осіб, яка займалась незаконною рубкою дерев на території Комишуваської громади

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької окружної прокуратури викрито групу осіб на здійсненні незаконної рубки дерев  (ст. 246 КК України).
 
 
За даними слідства, троє мешканців Комишуваської ОТГ систематично здійснювали рубку дерев у полезахисних лісосмугах Запорізького району без наявного на то спеціального дозволу. Надалі добуту в незаконний спосіб деревину сортували та продавали мешканцям громади.
 
Під час обшуків територій домоволодінь та автівки «чорних лісорубів» вилучено залишки нереалізованої деревини, 6 бензопил та ланцюги до них, гроші, бойові припаси, вибухові речовини тощо.
 
 
За попередніми даними, незаконною діяльністю вказаних осіб державі спричинено шкоду на понад 400 тис. грн.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та накладення арешту на речові докази.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції № 2 Запорізького РУП за оперативного супроводу УКР Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
       

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 269