Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

Підвищення фахового рівня співробітників органів правопорядку регіону – в прокуратурі проведено 2 спільні семінари

В обласній прокуратурі спільно з органами поліції регіону проведено два семінари.
 
Один із навчальних заходів стосувався особливостей здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, пов’язані з домашнім насильством.
 
           
 
З прокурорами, слідчими та дізнавачами обговорено проблемні питання, які виникають під час здійснення процесуального керівництва цієї категорії кримінальних проваджень. Окремо зупинились на особливостях досудового розслідування та застосуванні  обмежувальних заходів.  
 
      
 
На завершення роботи доповідачі відповіли на запитання, а учасники семінару обмінялися досвідом із розслідування злочинів, пов’язаних із домашнім насильством, та підвели підсумки.
 
           
 
Інший семінар був призначений обговоренню особливостей виявлення, документування, розкриття та розслідування фактів шахрайства, у тому числі вчинених у кіберпросторі та в умовах воєнного стану.
 
        
Під час навчання приділено увагу документуванню кримінальних правопорушень цієї категорії, особливостям проведення окремих слідчих дій.
 
Окремо висвітлено порядок створення та діяльності міжнародних спільних слідчих груп для розслідування шахрайств.
 
Також співробітниками Запорізького НДЕКЦ МВС України прокурорам та слідчим надано методичну допомогу  з призначення судової експертизи з дослідження електронно-обчислювальної техніки, окреслені основні проблемні питання, що у зв’язку із цим виникають.
 
Учасники обмінялись напрацюваннями, висловились щодо подальшого спрямування діяльності на вказаному напрямі з метою підвищення її ефективності.
 
Обласною прокуратурою постійно приділяється увага підвищенню фахового рівня та професійної майстерності співробітників органів правопорядку регіону.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 178