Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Протидія торгівлі людьми як один із пріоритетів діяльності органів правопорядку регіону - в обласній прокуратурі відбувся спільний семінар

Проблема торгівлі людьми наразі набуває особливої гостроти, а її ризики значно зростають. Війна наносить масштабних збитків економіці країни, що призводить до зростання числа безробітних.
 
Потенційною жертвою торгівлі людьми може стати будь-який громадянин нашої держави, який, рятуючи власне життя та життя близьких, залишає домівку, постійне місце роботи, через що  втрачає доходи та засоби для існування.
 
Така ситуація свідчить про необхідність консолідації зусиль органів правопорядку у сфері протидії торгівлі людьми та підвищення ефективності з розслідування відповідних кримінальних проваджень.
 
Саме для досягнення цієї мети в обласній прокуратурі із органами Нацполіції регіону проведено спільний семінар.
 
 
 
 
Під час заходу приділено увагу методиці виявлення, розкриття та розслідування відповідних злочинів. Обговорено питання міжнародної співпраці з цього приводу.
 
Акцентовано увагу на основних положеннях Державної цільової програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, метою якої є удосконалення механізму запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють злочини, пов’язані із нею, а також забезпечення захисту прав осіб, що постраждали від таких протиправних діянь, та надання їм допомоги.
 
 
Учасники заходу обмінялись наявними напрацюваннями, узгодили дії щодо подальшого спрямування роботи на відповідному напрямі діяльності.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 248