Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

До 15 років ув’язнення з конфіскацією майна засуджено ще одного коригувальника ворожих обстрілів Запоріжжя

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури жителя Запоріжжя визнано винним у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.
 
 
Прокурори в суді довели, що місцевий мешканець добровільно погодився  співпрацювати зі спецслужбами країни-агресора у проведенні підривної діяльності проти України. 

 
Упродовж жовтня 2023 року він забезпечував ворога інформацією щодо дислокації сил оборони України, а також геолокацією житлової та промислової  інфраструктури Запоріжжя. 

 
Одним із доручень його кремлівських кураторів було отримання та передача наслідків влучення 18 жовтня 2023 року російських ракет по багатоповерхівці у центрі міста. В ту ніч через ворожий обстріл загинуло пʼятеро людей, ще пʼять отримали поранення.

 
Розвіддані збирав як самостійно, так і за допомогою родичів та знайомих, яких залишав необізнаними в його намірах та планах. 

 
Передача отриманих відомостей відбувалась через «звʼязного», який постійно перебував на ТОТ Запорізької області, шляхом надіслання в анонімний чат одного з месенджерів графічних зображень, зроблених за допомогою Google maps, із позначками та дописами.

 
 
До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 329