Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

Організували наркобізнес із щомісячним доходом у майже 3 млн грн – на Запоріжжі судитимуть учасників злочинної організації

Прокурори Запорізької обласної та Вознесенівської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та шістьох учасників злочинної організації за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту психотропних речовин або їх аналогів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).
 
 
Розслідуванням встановлено, що семеро раніше судимих за наркозлочини запоріжан налагодили на території обласного центру незаконне виготовлення та розповсюдження метамфетаміну та екстазі.
 
Організацію і контроль за наркобізнесом взяла на себе 35-річна жінка. Учасники угруповання працювали за заздалегідь розробленою схемою - «товар» збували у безконтактний спосіб або «з рук у руки» за готівку. 
 
          
 
Щомісяця підозрювані реалізовували до 1,5 кг психотропних речовин. Це приносило злочинній організації за цінами «чорного ринку» майже 3 млн грн доходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 308