Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Прокурори не допустили незаконне звільнення від відбуття покарання засудженого за тяжкий корупційний злочин

За принципової позиції прокурорів Запорізької обласної прокуратури апеляційною інстанцією скасовано ухвалу районного суду про застосування умовно-дострокового звільнення від покарання стосовно колишнього посадовця, засудженого за тяжкий корупційний злочин.
 
У липні 2019 року екскерівник структурного підрозділу державної установи за вимагання та одержання неправомірної вигоди був засуджений до позбавлення волі з подальшим його відбуттям у виправній колонії. 
 
У грудні 2023 року суд першої інстанції умовно-достроково звільнив засудженого від подальшого покарання за вищевказаним вироком – за  майже півтора роки до повного відбуття, помилкового дійшовши висновку про його виправлення. Це поміж іншого стало підставою для внесення прокуратурою апеляційної скарги.
Апеляційний суд погодився з доводами обласної прокуратури та своєю ухвалою відмовив у застосуванні умовно-дострокового звільнення, залишивши засудженого у виправній установі.
 
До відома: відповідно до статті 539 КПК України в разі набрання законної сили ухвали суду про відмову в задоволенні клопотання щодо умовно-дострокового звільнення засудженого від відбування покарання повторний розгляд цього питання щодо осіб, засуджених за тяжкі злочини, може мати місце не раніше як через рік з дня винесення ухвали суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 242