Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

У державній зраді підозрюється начальник виправної установи з Веселого

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 
 
За даними слідства, начальник державної установи виконання покарань після повномасштабного вторгнення рф залишився в окупованому ворогом селищі Веселе Мелітопольського району. У березні 2022 року він погодився на пропозицію окупантів та добровільно очолив незаконно створений правоохоронний орган - так зване «федеральное казенное учреждение» Колония-поселение № 3 управления федеральной службы  исполнения наказаний по Запорожской области». 
 
На посаді начальника він усіляко підтримував політику держави-агресора та сприяв встановленню окупаційної влади на захопленій території Запорізької області. Підозрюваний організовував роботу псевдоправоохоронного органу, схиляв до державної зради співробітників раніше очолюваного виправного центру, проводив агітаційну роботу серед місцевого населення щодо співпраці з окупаційною владою.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 269