Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

На Запоріжжі повідомлено про підозру злочинному угрупованню, що за гроші  вирішувало питання з оформлення фіктивної інвалідності

За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру трьом учасницям злочинної групи в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України). 

 
 
За даними слідства, працівниця лікарсько-консультативної комісії однієї з лікарень обласного центру розробила та впровадила алгоритм виготовлення фіктивних документів про наявність інвалідності за грошову винагороду. До злочинної діяльності залучила ще двох працівниць цього медзакладу.
 
Підозрювані діяли за чітко розподіленими ролями. Організаторка угруповання забезпечувала оформлення через МСЕК відповідних медичних висновків. Інші учасниці злочинної схеми  підшукували бажаючих отримати такі послуги, а також виконували іншу технічну роботу з виготовлення документів про встановлення групи інвалідності.  
 
 
Вартість наданих послуг як для пацієнтів з наявними медичними показниками, так і для ухилянтів становила до 200 тис. грн.
 

Організаторку злочинної групи було викрито правоохоронцями після отримання чергової винагороди в сумі 193 тис. грн.
 
Під час обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучено грошові кошти у різних валютах в еквіваленті більше 200 тис. грн, печатки та штампи медичних установ, понад 100 бланків медичних документів, мобільні телефони та комп’ютерну техніку тощо.
 
        
Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції  України.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 819