Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Керівники правоохоронних органів регіону обговорили стан захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань

Сьогодні під головуванням керівника Запорізької обласної прокуратури Сергія Спільника за участю голови Запорізької обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації, голови Запорізької обласної ради та очільників органів правопорядку регіону відбулась координаційна нарада з питань стану захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань.
 
 
Відкриваючи захід, Сергій Спільник подякував правоохоронцям за самовіддану працю в суворих реаліях війни та окремо окреслив пріоритетні напрямки діяльності на 2024 рік.
 
 
Загалом ужиті торік спільні заходи позитивно вплинули на криміногенну ситуацію в регіоні. 
 
Знешкоджено 19 злочинних угруповань (позаторік 10) у складі 66 осіб. Справи щодо всіх учасників розглядаються судами.
 
Майже на 17% більше (133 проти 114) обліковано кримінально караних діянь у сфері господарської діяльності, а фактів легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом – більше ніж удвічі (44 проти 19).
 
На понад 16% зросла кількість задокументованих наркозлочинів, а фактів збуту заборонених речовин – на чверть (зі 171 до 214). Припинено діяльність 4 нарколабораторій (у 2022 році – жодної).
 
Посилено протидію хабарництву. Викрито 38 фактів прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою (26 позаторік).
 
Зросла кількість задокументованих кримінальних правопорушень у сфері кібербезпеки.
 
До суду скеровано 66 обвинувальних актів про корупційні кримінальні правопорушення, з них 10 – у сфері земельних правовідносин, 36 – у бюджетній системі.
 
Досягнуто позитивного результату у поверненні бюджетних коштів, привласнених зловмисниками: із 36 млн грн спричинених збитків реально відшкодовано 16,5 млн грн, тобто майже 46%.
 
До АРМА передано 6,6 млн грн активів підозрюваних. 
 
Учасники наради обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, визначили напрями, на яких необхідно активізувати роботу.
 
Окрему увагу звернуто на нагальну потребу захисту та поновлення прав дітей, які масово порушуються загарбниками та поплічниками окупаційного режиму.
 

Підводячи підсумки, керівник обласної прокуратури зазначив, що всі органи кримінальної юстиції мають спрямувати свою діяльність на реальний захист прав громадян, інтересів суспільства і держави, спільно і злагоджено працювати для наближення перемоги.
 
За результатами наради визначено узгоджені заходи, направлені на забезпечення законності та правопорядку в регіоні, а також  строки їх виконання.
 
 
 
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 379