Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

На лаві підсудних опинився водій «КамАЗа», який вчинив ДТП з 7 загиблими

За процесуального керівництва прокурорів прокуратури Запорізької області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно водія вантажного автомобіля «КамАЗ», який 10.08.2018   здійснюючи рух по автодорозі Харків-Сімферополь, з боку Харкова в районі 329 км, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автобусом «Mercedec-Benz Sprinter», який перевозив до Запоріжжя з  смт. Кирилівка 21 пасажира. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 7 осіб, 5 з яких є малолітні діти, загинули, 2 особам завдано тяжкі тілесні ушкодження, 9 особам завдано тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, 5 особам - легкі тілесні ушкодження.
 
Відносно водія автомобіля «КамАЗ» слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
В ході розслідування проведено значний обсяг слідчих (розшукових) дій, понад 30 судових експертиз, серед яких комплексні комісійні судові експертизи, які проводились експертними установами міст Києва та Одеси.
 
Під час розслідування встановлено, що причиною виїзду автомобіля «КамАЗ» на смугу зустрічного руху стала несправність рульового управління транспортного засобу. Відповідно до висновків судових експертиз, водій автомобіля «КамАЗ» до моменту виїзду в рейс автомобіля шляхом проведення оглядів та опробувань, а також під час керування транспортним засобом мав технічну можливість виявити несправність рульового механізму та відмовитися від подальшого руху.
 
Обвинувальний акт у провадженні 17.05.2019 направлено до Василівського районного суду Запорізької області для розгляду.
 
Санкція статті Кримінального кодексу України, за якою водію автомобіля «КамАЗ» повідомлено про підозру, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1922