Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

Судом задоволено клопотання прокурора про застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітнього зловмисника

Василівським районним судом Запорізької області задоволено клопотання прокурора про застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітнього зловмисника.
 
Судом встановлено, що дванадцятирічний підліток перебуваючи у приміщенні однієї зі шкіл Василівського району вчинив суспільно-небезпечне діяння, а саме спричинив тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.
 
Враховуючи, що неповнолітній на момент скоєння суспільно- небезпечного діяння не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність,  єдиним способом покарання для нього є застосування примусових заходів виховного характеру.
 
Тож за результатами розгляду клопотання судом винесено ухвалу про передачу неповнолітнього під нагляд батьків строком на 1 рік.
 
Довідково: Відповідно до ч. 2 ст. 97 КК України примусові заходи виховного характеру суд застосовує до особи, яка до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України.
Частиною 1 ст. 498 КПК України передбачено, що внаслідок вчинення особою після досягнення одинадцятирічного віку до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність, здійснюється кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів виховного характеру, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2400