Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2017

Суд визнав винним заступника начальника Комунарського РВ ЗМУ ГУМВС України в області у вчиненні злочину, пов’язаного з перешкоджанням мирним акціям протесту під час Революції Гідності

Комунарським районним судом м. Запоріжжя закінчено судовий розгляд обвинувального акту у кримінальному провадженні обвинуваченням заступника начальника Комунарського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області, причетного до подій під час Революції Гідності.
 
Заступнику начальника Комунарського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області інкримінувалося неналежне ставлення до службових обов’язків, внаслідок чого до цивільних осіб, які під час Революції Гідності 19.02.2014 проводили мирну акцію біля військової частини № 3033 у м. Запоріжжі з метою недопущення виїзду військовослужбовців цієї частини до м. Києва, працівниками міліції застосовані заходи фізичного впливу та спеціальні засобі, а згодом ці особи були безпідставно доставлені до Комунарського райвідділу міліції, де до них також застосовувалось фізичне насильство та працівниками міліції складені протоколи про адміністративне затримання і адміністративне правопорушення.
 
         Нарешті, 13.11.2017 судом ухвалено обвинувальний вирок, яким правоохоронця визнано винним та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 8500 грн. з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки.
 
         Цим же вироком суду обвинуваченого звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності.
 
         Слід зазначити, що вказаний вирок, яким працівника правоохоронного органу визнано винним у вчиненні злочину, пов’язаного з перешкоджанням мирним акціям протесту під час Революції Гідності, є першим у поточному році по державі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2308