Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2017

Прокуратура області відстояла майнові права малолітньої дитини на житло

У  червні 2015 року колишнім прокурором Жовтневого району м. Запоріжжя (наразі Запорізька місцева прокуратура № 1) до Бердянського міськрайонного суду пред’явлено позовну заяву про визнання за малолітньою дитиною права власності на 2/5 частини житлового будинку, який розташований у м. Бердянську, в порядку спадкування за законом після смерті батька та бабусі, витребування на користь дитини майна з чужого незаконного володіння та визнання договору дарування недійсним.
 
Як встановлено, невідомі особи шляхом використання підробленого свідоцтва про право власності двічі відчужували вищезазначене майно шляхом укладання договорів дарування.
 
За результатами розгляду вказаної цивільної справи позовні вимоги прокурора були задоволені.
 
Рішеннями апеляційного суду Запорізької області та Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ скарги відповідачів у цій справі відхилені, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.
 
Наразі права малолітньої дитини поновлено, шляхом проведення реєстрації права власності на успадковане майно відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2512