Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2017

Прокуратура повернула державі земельну ділянку вартістю 14 млн грн, яка належить до категорії земель промисловості

Завдяки вжитим Енергодарською місцевою прокуратурою заходам державі вдалося повернути земельну ділянку, яка належить до категорії земель промисловості загальною площею 65,27 га вартістю понад 14 млн грн.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області від 08.02.2017 задоволено позов Енергодарської місцевої прокуратури до одного із суб’єктів господарювання про припинення права постійного користування землею та її повернення.
 
Відповідно до історичної довідки законсервованої шахти №1 встановлено, що наказом Міністерства промисловості України від 24.02.1997 №31 утворено підприємство, якому передано на баланс законсервовані гірничі видобутки, будівлі та споруди проммайданчика колишнього Таврійського гірничо-збагачувального комбінату на території Степногірської селищної ради Василівського району з метою контролю за їх збереженням.
 
На підставі рішення Степногірської селищної ради Василівського району від 14.09.2000 закритому акціонерному товариству було видано Державний акт на право постійного користування земельною ділянкою для обслуговування будівель та споруд.
 
Проте, суб’єкт господарювання останні 3 роки не тільки не контролював збереження законсервованих гірничих видобутків, будівель та споруд проммайданчика колишнього Таврійського гірничо-збагачувального комбінату на території Степногірської селищної ради Василівського району, але й не сплачував земельний податок.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2151