Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2016

Прокуратура Запорізької області розпочала розслідування щодо створення кримінальним авторитетом «Анісімом» злочинної організації

До теперішнього часу не була надана оцінка діям цілої групи осіб, які діяли під керівництвом та за вказівками кримінального авторитета "Анісіма".
 
Відтак прокуратурою Запорізької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 1 ст. 255 КК України про створення в 2010 році вищезгаданим кримінальним авторитетом злочинної організації для скоєння ряду злочинів на території Запорізької області.
 
Переслідуючи мету незаконного збагачення, представники злочинної організації займались розкраданням бюджетних коштів та вимаганням майна ряду компаній.
 
З метою більш кваліфікованого та ефективного розслідування справи досудове розслідування доручено сідчому відділу прокуратури області. Наразі проводяться слідчі дій, спрямовані на з’ясування усіх обставин кримінального правопорушення.
 
Хід розслідування взято на контроль прокурором Запорізької області Валерієм Романовим.
 
Довідка: "Анісім" відомий як запорізький кримінальний "екс-наглядач" у злочинній системі, побудованій колишнім президентом-втікачем.
 
Вищезгадана особа підозрюється у вимаганні та ряді інших злочинів. В жовтні 2013 року  кримінальний авторитет був затриманий. 26 січня 2014 року  звільнений під домашній арешт, після чого втік і наразі знаходиться в міжнародному розшуку.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 4857