Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2024

Викрито групу осіб, яка заволоділа  дизельним паливом  одного з підприємств Укрзалізниці на понад 1 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя припинено незаконне заволодіння дизельним паливом та запчастинами одного зі структурних підрозділів АТ «Укрзалізниця» (ч. 4 ст. 191 КК України). 
 
 
Розслідуванням встановлено, що упродовж тривалого часу 51-річний працівник АТ «Укрзалізниця» та більше десяти його підлеглих здійснювали розкрадання дизельного пального шляхом систематичної викачки з паливних баків ремонтних дрезин та в інший спосіб. Викрадене зберігали у заздалегідь підготовлених місцях, яке потім реалізовували на території Запоріжжя. 
 
Нестачу пального змовники приховували шляхом внесення недостовірної інформації до звітної документації.
 
За попередніми даними сума завданих збитків державному підприємству складає понад 1 млн грн.
 
Під час обшуків за місцем проживання та роботи цих осіб  виявлено та вилучено більше 1000 літрів пального, 3 насоси для його викачки, більше 150 одиниць запасних частин до агрегатів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку,  чорнові записи тощо.
 
Наразі тривають першочергові слідчі дії. Встановлюється причетність цих працівників підприємства до розкрадання запчастині із вузлів та агрегатів спеціальних механізмів і пристроїв, які належать Укрзалізниці. 
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу  УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 148