Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

До 10 років ув’язнення засуджено іноземця, який  намагався дискредитувати співробітника СБУ

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізького обласної прокуратури громадянина іншої держави визнано винним у незаконному збуті психотропних речовин та незаконному повідомленні про вчинення особливого тяжкого кримінального правопорушення зі створенням штучних доказів (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 383 КК України).
 
Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурори в суді довели, що обвинувачений із метою дискредитації співробітника правоохоронного органу звернувся до прокуратури з заявою про вчинення ним злочину. 
 
На підтвердження заявленого факту зазначив про наявність у нього беззаперечних доказів. 
 
Після запропонував своєму знайомому «підкинути» до автівки офіцера СБУ наркотики та надати в прокуратурі неправдиві свідчення про відому йому «противоправну діяльність» правоохоронця. 
 
Іноземця затримали в порядку ст. 208 КПК України під час передачі виконавцю психотропної речовини для компрометації. До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу працівників Головного управління ВБ СБУ.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 176