Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

Протидія розкраданню бюджетних коштів – пріоритет діяльності органів правопорядку регіону. В обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи

В обласній прокуратурі під головуванням першого заступника керівника Андрія Коваля відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення належної взаємодії органів правопорядку регіону у протидії кримінальним правопорушенням у бюджетній системі.
 
 
Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів прокуратури та поліції.
 
Відзначено, що в умовах воєнного стану вживались заходи до припинення та розслідування злочинів цієї категорії.
 
На розгляду судів цьогоріч передано 9 обвинувальних актів стосовно 10 осіб. В одному з цих проваджень злочин скоєно злочинним угрупованням.
 
 
За розслідуваними матеріалами встановлено збитків на суму понад 11 млн грн. Із метою їх відшкодування на майно підозрюваних накладено арешт на понад 4 млн грн та пред’явлено позови на суму 6,5 млн грн.
 
Під час заходу акцентовано увагу на необхідності продовження наступальної роботи на вказаному напрямі, зокрема щодо надання оцінки законності використання бюджетних коштів, що виділяються на відновлення зруйнованої або пошкодженої внаслідок ворожих обстрілів інфраструктури.
 
 
За результатами засідання розроблено заходи, які мають сприяти підвищенню ефективності діяльності з документування, розкриття та розслідування фактів розкрадання бюджетних коштів.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 274