Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

У Запоріжжі ліквідовано телеграм-канал, через який здійснювався збут наркотиків

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя припинено діяльність телеграм-каналу, через який здійснювався збут синтетичних наркотиків безконтактним шляхом. 
 
 
За даними слідства, троє місцевих жителів налагодили схему реалізації наркотиків на території Запоріжжя через власностворений телеграм-канал, який працював за алгоритмом чат-боту. Через нього бажаючі могли замовити психотропний засіб, обрати спосіб передачі, а також  самостійно визначитись із районом міста, де буде залишена так звана «схованка». 
 
 
Після отримання оплати на банківську картку, наркоділки повідомляли потенційному клієнту геолокацію розміщення «закладки». 
 
Правоохоронці викрили та затримали групу осіб в порядку ст. 208 КПК України. 
 
Наразі їм повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуту особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КПК України) та взято під варту.
 
Під час обшуків за місцем мешкання підозрюваних, а також у їх «офісі» виявлено та вилучено обладнання для фасування наркотиків, більше 200 розфасованих зіп-пакетів із психотропною речовиною, комп’ютерну техніку тощо. 
 
За результатами проведення слідчих дій на території міста вилучено більше 100 попередньо розкладених «закладок» з РVP.
 
      
 
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з відділенням поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 203