Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Перекрито міжнародний канал постачання наркотиків до Європи – затримано групу наркоторговців

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито групу осіб, яка займалася постачанням метадону з України до ЄС. 
 
       
 
Наразі 7 учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру у закінченому замаху на контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 305 КК України).
 
За даними слідства, організували наркобізнес мешканець Запоріжжя та двоє його родичів, які із початком повномасштабного вторгнення виїхали з України. Перебуваючи на території однієї з країн ЄС, вони організували наркотрафік метадону із Запоріжжя за кордон. Наркотики продавали наркозалежним іноземцям. 
 
 
До наркобізнесу вони залучили подружжя із Запоріжжя. На них поклали технічну сторону експортування наркотиків з України: закупівлю «товару» у постачальників з декількох регіонів нашої держави, пошуки наркокур’єрів, прибдання квитків та оформлення документів для виїзду за кордон. 
 
Одного з кур’єрів було викрито під час перевезення понад 1 кг метадону міжнародним авторейсом з Києва до Європи.
 
Правоохоронці провели оперативний захід, в ході якого троє організаторів злочинної схеми повернулися в Україну. Їх та ще чотирьох учасників групи було затримано в порядку ст. 208 КПК України. 
 
Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 
 
Під час обшуків у помешканнях та автомобілях учасників схеми вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, грошові кошти. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 255