Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2019

Розпочато кримінальне провадження за фактом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом від вчинення фіктивного підприємництва

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом легалізації (відмивання) грошових коштів, одержаних від вчинення фіктивного підприємництва.
 
У кримінальному провадженні установлено, що у 2015-2017 роках група осіб, діючи за попередньою змовою, використовуючи підроблені документи та реквізити ряду фіктивних суб’єктів господарювання, з метою легалізації (відмивання) грошових коштів, одержаних у результаті фіктивного підприємництва, здійснювала фінансові операції - перерахування грошових коштів на рахунки підприємства реального сектору економіки в якості сплати з автомобілі, які реально придбано фізичними особами за готівкові кошти.
 
На підставі зібраних доказів правоохоронцями розпочаті кримінальні провадження за ст. 209 КК України за фактами двох епізодів вчинення легалізації (відмивання) грошових коштів, одержаних від вчинення фіктивного підприємництва, а також ст. 358 КК України за фактом використання підроблених документів.
 
На теперішній час досудове розслідування у провадженні триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1741