Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

Повідомлено про підозру зловмисниці, яка розповсюджувала матеріали із закликами до зміни меж території державного кордону України

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області у кримінальному провадженні, розслідуваному слідчим відділом Управління СБ України в області, сьогодні повідомлено про підозру громадянці України за ч. 1, 2 ст.110 КК України (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у тому числі вчинене повторно).
 
Як встановлено слідством мешканка міста Запоріжжя, будучи радикально налаштованою особою, яка не сприймає державну владу в Україні, діючи умисно, з метою зміни меж території та державного кордону України, розміщувала на власній сторінці у соціальній мережі «Вконтакте» матеріали із закликами підтримати проведення референдуму про приєднання Південно-Східних областей України до Російської Федерації.
 
Наразі досудове розслідування вказаного кримінального провадження триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення.
 
Згідно з санкцією указаної статті Кримінального кодексу України громадянину може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1757