Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

Повідомлено про підозру зловмиснику, який у складі терористичної групи брав участь у збройному протистоянні військовослужбовцям Збройних Сил України

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснювалось слідчими СВ УСБУ в області, мешканцю смт. Чернігівка Запорізької області повідомлено про підозру в участі у терористичній групі за ч. 1 ст. 258-3 КК України.
 
Як встановлено слідством, зазначений громадянин у червні 2014 року з метою підтримки військового конфлікту на сході України виїхав на тимчасово непідконтрольну територією Донецької області, де добровільно вступив до незаконного збройного формування «Батальйон ВОСТОК» терористичної організації «Донецька народна республіка», у складі якого брав активну участь у збройному протистоянні військовослужбовцям Збройних Сил України, іншим військовим формуванням України та співробітникам правоохоронних органів України, які залучені до проведення Антитерористичної операції на території Донецької області
 
Разом з цим, оскільки підозрюваний ухиляється від слідства його оголошено у розшук та наразі вирішується питання про отримання дозволу суду на його затримання.
 
Санкція частини 1 статті 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1582