Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

За принципової позиції прокуратури, до неповнолітнього зловмисника, який вчинив ряд злочинів, буде застосовано примусові заходи виховного характеру

Хортицьким районним судом Запоріжжя задоволено клопотання прокурора про застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітнього зловмисника.
 
Встановлено, що тринадцятирічний підліток протягом 2018 року, використовуючи кожного разу нову схему, шляхом погроз, обману, зловживаючи довірою, застосовуючи фізичну силу, незаконно проникаючи до приміщення, заволодів мобільними гаджетами та іншим майном, яке перебувало у користуванні малолітніх дітей. Потерпілими від його дій стало восьмеро осіб.
 
За результатами досудового розслідування за фактами вчинення малолітнім суспільно-небезпечних діянь, які підпадають під ознаки кримінальних правопорушень, передбачених  ч.1 ст. 190, ст. 189,  ч.1, 2 ст. 186  та ч.3 ст. 185 КК України, прокуратурою до місцевого суду направлені клопотання про застосування до підлітка примусових заходів виховного характеру у вигляді направлення до спеціальної навчально - виховної установи для дітей та підлітків.
 
Враховуючи, що неповнолітній на момент скоєння суспільно- небезпечних діянь не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність,  єдиним способом покарання для нього є застосування примусових заходів виховного характеру, судом винесено ухвалу про направлення підлітка до спеціальної навчально - виховної установи для дітей та підлітків строком на 2 роки.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1956