Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2017

Прокуратура домоглась повернення 172 млн. грн. від підприємства, яке отримавши авансові платежі, згодом не виконало роботи з будівництва магістралі через р. Дніпро в Запоріжжі

Вжитими прокуратурою області заходами представницького характеру з підприємства стягнуто державні кошти, які перераховувалися останньому в якості авансу для виконання робіт з будівництва магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі.
 
Так, Службою автомобільних доріг у Запорізькій області протягом 2013 року на виконання умов Договору перераховано в якості авансу ПАТ «Уманьавтодор» грошові кошти для виконання робіт з будівництва магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі. Однак, підприємством такі роботи не виконувалися та авансові платежі Службі автомобільних доріг у Запорізькій області не поверталися.
 
У зв’язку з чим, прокуратура Запорізької області звернулась до суду з позовною заявою про стягнення з підприємства грошових коштів (авансових платежів) та штрафних санкцій.
 
Вищевказана справа розглядалась судом першої інстанції майже 3 роки, протягом яких проведено ряд судових експертиз на підтвердження позовних вимог. За результатами розгляду справи суд погодився з доводами прокуратури щодо безпідставного неповернення підприємством грошових коштів.
 
У зв’язку з чим, рішенням господарського суду Вінницької області від 20.11.2017 частково задоволено позов прокуратури Запорізької області в інтересах Служби автомобільних доріг у Запорізькій області до ПАТ «Уманьавтодор». Стягнуто на користь Служби автомобільних доріг у Запорізькій області неповернутих авансів у розмірі майже 172 млн. грн. та пені у розмірі близько 17 млн. грн.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2738