Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2017

Прокуратура домоглась відшкодування збитків, завданих самовільним зайняттям земельних ділянок державної форми власності

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено особу, яка вирішила за відсутності правовстановлюючих документів самовільно засіяти соняшником земельні ділянки державної форми власності на території П’ятихатської сільської ради Василівського району Запорізької області загальною площею 14,6 га.
 
Завдяки скоординованим діям Енергодарської місцевої прокуратури в рамках кримінального провадження, внесеного за ч. 1 ст. 197-1 КК України, прокуратура домоглась від правопорушника відшкодування шкоди, завданої самовільним зайняттям земельних ділянок державної форми власності сільськогосподарського призначення, а також земельного податку за фактичне використання земель.
 
Усього до бюджету сільської ради правопорушником відшкодовано 68,5 тис. грн., з них шкоду у розмірі 44,9 тис. грн. за самовільне використання земельних ділянок загальною площею 14.6 га. а також земельний податок у розмірі 23,6 тис. грн.
 
Незаконні дії правопорушника припинені, а завдана державі шкода сплачена у повному обсязі.
 
Кожен землекористувач повинен дотримуватися законодавчих вимог щодо своєчасного оформлення документів на землю та внесення плати за її користування.
 
Енергодарською місцевою прокуратурою й надалі ведеться робота щодо виявлення фактів самовільного використання земель.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2610