Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2017

Прокуратура Запорізької області спільно з слідчим управлінням фіскальної служби, Управлінням СБУ в області викрили масштабне виробництво контрафактного алкоголю ОНОВЛЕНО на 18-00 (фото)

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за ч. 3 ст. 204 КК України, за фактом виготовлення, зберігання та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров’я людей.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Мелітополя у період 2016-2017 років організував протиправну діяльність по виготовленню фальсифікованих алкогольних напоїв у підпільному цеху з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, з метою подальшої їх реалізації населенню на території Запорізької, Дніпропетровської областей та м. Києва.
 
Також було встановлено, що до своєї протиправної діяльності організатор залучив інших осіб, які сприяють в реалізації та виготовленні фальсифікованого алкоголю.
 
Так, фігуранти справи організували діяльність цехів по виготовленню фальсифікованої алкогольної продукції під назвами елітних брендів таких як: «Немиров», «Хлібний дар», «Воздух», «Медов», та інші у тому числі за місцями свого мешкання.
 
Сьогодні 06.10.2017 прокуратура Запорізької спільно з слідчим управлінням фіскальної служби, Управлінням СБУ в області проведено санкціоновані обшуки в м. Мелітополі та м. Києві, в ході обшуків виявлено майже 4 тони спирту у бочках та каністрах, коньяк у пластикових п’ятилітрових пляшках, також виявлено пусту тару та обладнання для виготовлення контрафактного алкоголю, 
 
Санкція ч.3 ст. 204 КК України передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.
 
Наразі проводяться невідкладні слідчі дії спрямовані на фіксацію та збір доказів протиправної діяльності.
 
 
 
ОНОВЛЕННЯ 06.10.2017 на 18-00:
 
Так, у ході проведення першочергових слідчих дій встановлено, що вказані особи на підпільному заводі шляхом переробки автомобільного омивача скла отримували спирт, який згодом постачався на підпільні цехи у м. Мелітополі та м. Дніпро. У подальшому на вказаних підпільних цехах з отриманого спирту незаконно виготовлялись фальсифіковані алкогольні напої (горілка, сидр, коньяк, ель).
 
Під час проведення 29 обшуків у Запорізькій та Дніпропетровській областях, а також у м. Києві вилучено понад 10 тон фальсифікованого спирту, виготовлену кустарним способом горілку у кількості 1,2 тони, сидр та ель у кількості 9,5 тон, а також майже 200 літрів коньяку. Загальна сума вилучених товарів підакцизної групи складає 3.3 мли. гривень. Також під час обшуків вилучено обладнання для виготовлені контрафактного алкоголю на су му 1,5 мли. гривень. Всього під час обшуків вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 4.8 мли. гривень.
 
Крім цього, під час обшуків виявлено насадження наркотичної речовини - марихуани. За вказаним фактом буде надана окрема правова оцінка.
 
Тривають слідчі дії.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3836