Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2017

Повідомлено про підозру керівнику закладу, в якому під час пожежі загинуло 5 осіб

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом пожежі, що мала місце в Олександрівському районі міста Запоріжжя, внаслідок якої загинуло 5 осіб.
 
У ході проведення досудового розслідування встановлено, що мешканка міста Запоріжжя 1984 року народження, допустивши порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, не маючи відповідних дозвільних документів, облаштувала по вулиці Жуковського у м. Запоріжжя приміщення, які надавались в оренду юридичним та фізичним особам.
 
Експлуатація вказаної будівлі з порушенням встановлених законодавством вимог пожежної безпеки призвела до виникнення пожежі, в ході якої 02.10.2017 загинуло 5 осіб.
 
Керівницю закладу 02.10.2017 затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
На цей час вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, загибель людей та інші тяжкі наслідки), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2530