Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2017

Прокуратура домоглась стягнення з ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» на користь місцевого бюджету 6 млн. грн. за використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів

Вищим господарським судом України поставлено крапку у питанні стягнення з ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» на користь місцевого бюджету грошових коштів у сумі майже 6 млн. грн. за використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів.
 
Так, рішенням господарського суду Запорізької області від 02.03.2017, яке залишено без змін постановами Донецького апеляційного господарського суду від 12.06.2017 та Вищого господарського суду України від 12.09.2017 задоволено позов Запорізької місцевої прокуратури № 2 в інтересах Запорізької міської ради до ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» про стягнення збитків у вигляді недоотриманих бюджетом доходів за фактичне використання земельної ділянки.
 
Вищевказане підприємство без оформлення договірних правовідносин використовувало земельні ділянки територіальної громади м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради загальною площею майже 50 га., чим спричинило шкоду місцевому бюджету на 6 млн. грн.
 
Більше ніж 3 роки органи прокуратури намагались через суди різних інстанцій добитися справедливості та тільки у 2017 році суди підтвердили законні вимоги прокуратури та стягнули на користь місцевого бюджету зазначені грошові кошти.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2453