Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2017

У Бердянську затримано двох посадовців виконавчого комітету міської ради на отриманні від підприємців неправомірної вигоди (фото)

Прокуратурою області спільно із слідчими СУ ГУНП в області та оперативниками УСБУ в області викрито двох співробітників виконавчого комітету Бердянської міської ради, які систематично вимагали та отримували від підприємців м.Бердянськ неправомірну вигоду за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності.
За результатом злагодженої роботи слідчих, оперативників та процесуального керівника, зловмисників було затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання чергової суми неправомірної вигоди службовою особою.
Варто відзначити, що під час затримання одного із зловмисників, останній здійснив спробу втекти від правоохоронців та своєму автомобілі, в результаті чого було травмовано оперативника УСБУ. Вказаній події буде надано окрему правову оцінку.
На теперішній час обидва зловмисника затримані, тривають першочергові слідчі дії.
Дії вказаних осіб кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України як вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди.
Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2499