Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2017

Прокуратура домоглась повернення до державного бюджету 4,3 млн грн від недобросовісного підрядника

Господарський суд Запорізької області задовольнив позов Запорізької місцевої прокуратури №2 щодо застосування наслідків недійсності правочину, шляхом стягнення з ТОВ «Буд-Енерго-Стандарт» до державного бюджету 4,3 млн.грн.
 
Так, під час здійснення досудового розслідування встановлено, що за результатами проведених закупівель обладнання за державні кошти КП «Управління капітального будівництва» укладено договір підряду на виконання робіт «Реконструкція Палацу спорту «Юність» у м. Запоріжжі». У подальшому, у порушення вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель», укладено додаткову угоду, якою внесені зміни у договір шляхом збільшення вартості обладнання та зміни  його найменування.
 
На виконання вказаної додаткової угоди товариством було поставлено визначене обладнання за завищеною ціною.
 
У 2016 році посадовими особами КП «Управління капітального будівництва» визнано недійсною додаткову угоду до договору, проте, наслідки недійсності правочину не застосовано.
 
У зв’язку з цим, прокуратурою внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, станом на цей час обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду.
 
Крім цього, Запорізька місцева прокуратура №2 звернулась до суду поза межами кримінального провадження із відповідною позовною заявою.
 
Наразі ж суд погодився із доводами прокуратури і зобов’язав ТОВ «Буд-Енерго-Стандарт» повернути до державного бюджету 4,3 млн.грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3050