Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2017

За ухилення від сплати податків та службове підроблення на лаві підсудних опиниться директор одного з підприємств Запоріжжя

Прокуратурою області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.
 
Встановлено, що у період грудня 2014 року – липня 2015 року директор одного з підприємств міста Запоріжжя, проводив фінансово-господарську діяльність товариства в сфері оптової торгівлі побутовими електротоварами й електронною апаратурою. Діючи з умислом на ухилення від сплати податків вказана особа придбавала за готівкові кошти, проконвертовані через розрахункові рахунки підприємств з ознаками фіктивності, антифрикційний графіт.
 
В подальшому із придбаної сировини в приміщенні приватного гаражу здійснювалось виробництво антифрикційних графітових заготовок, які реалізовувались підприємствам реального сектору економіки. З метою заниження податкових зобов’язань по сплаті податку на додану вартість, в податковому обліку відображались завідомо недостовірні відомості про придбання товару у фіктивних підприємств. У результаті вказаних дій директором підприємства незаконно сформовано податковий кредит з ПДВ у загальному розмірі більше 3 мільйонів гривень.
 
За результатами розслідування прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт відносно вказаної особи за обвинуваченням у вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України.
 
За вказані злочини зловмиснику загрожує штраф до 425 тис. грн. з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2116