Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2017

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом бездіяльності Запорізької міської ради щодо імплементації Закону України «Про дорожній рух»

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 41 Закону України «Про дорожній рух», які набрали чинності з 28.04.2017, перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.
 
Згідно із ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження з управління об’єктами транспорту, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації.
 
Статтею 6 Закону України «Про дорожній рух» міські  ради та їх виконавчі органи зобов’язано забезпечити виконання вимог законодавства про дорожній рух та його безпеку.
 
Цією ж нормою Закону на вказані органи місцевого самоврядування покладено обов’язок із здійснення контролю за виявленням дорожньо-транспортних пригод та впровадженням заходів у місцях їх концентрації, на аварійно-небезпечних ділянках вулиць, доріг та залізничних переїздах.
 
Усупереч вимогам вказаних нормативних актів службовими особами Запорізької міської ради з 28.04.2017 і по цей час не вжито заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху у м. Запоріжжі, а також фактичну реалізацію ч. 2 ст. 41 Закону України «Про дорожній рух», відповідні дорожні знаки на перехрестях із круговим рухом не встановлені.
 
У зв’язку з неналежним виконання службовими особами Запорізької міської ради своїх обов'язків у сфері безпеки дорожнього руху у м. Запоріжжі з 28.04.2017 по 26.06.2017 з цих підстав сталося 20 ДТП за участю транспортних засобів, внаслідок чого їх власникам завдано істотної шкоди.
 
За таких обставин прокуратурою області внесені відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 367 КК України - службова недбалість, розпочато досудове розслідування.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3348