Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2017

Прокуратура домоглась від ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» сплати до бюджету 6 млн грн за користування земельними ділянками комунальної власності

Донецький Господарський апеляційний суд погодився із рішенням Господарського суду Запорізької області, яким задоволено позов Запорізької місцевої прокуратури №2 про стягнення збитків у сумі 6 млн. грн. у вигляді недоотриманих бюджетом доходів за фактичне використання земельної ділянки.
 
Так, місцевою прокуратурою встановлено, що на підставі рішення Запорізької міської ради ПАТ «Запорізький абразивний комбінат» передано в оренду до 20.09.2014 земельні ділянки загальною площею 49,9 га (землі промисловості) для розташування промислового майданчика та 0,0152 га землі для розташування пам’ятника загиблим робітникам.
 
Відповідно до пункту 5 вказаного рішення, підприємство зобов’язано у двомісячний строк укласти договір оренди вказаних земельних ділянок із Запорізькою міською радою.
 
Проте, до цього часу відповідачем не виконано вимоги рішення міської ради та не укладено договір оренди земельних ділянок.
 
Таким чином, фактично з 22.12.2011 земельні ділянки площами 49,9 га та 0,0152 га використовувались підприємством без правовстановлюючих документів, кошти за фактичне користування земельними ділянками до бюджету не сплачувались.
 
З огляду на викладене, Запорізька місцева прокуратура №2 звернулась з відповідною позовною заявою до Господарського суду Запорізької області. Позовні вимоги прокуратури судом були задоволені.
 
Не погоджуючись із вказаним рішенням відповідач звернувся з апеляційною скаргою до Донецького Господарського апеляційного суду.
 
У своєму рішенні суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури і зобов’язав підприємство сплатити до бюджету 6 млн.грн. за користування земельними ділянками комунальної власності.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3105