Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2017

На лаві підсудних опиняться зловмисники, які заволодівши бюджетними коштами спрямовували їх на фінансування терористичної організації «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області СВ УСБУ в Запорізькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.5 ст.191, ч.4 ст. 28, ч.1 ст. 366, ч.1 ст. 258-3, ч.3 ст.258-5 КК України.
 
У кримінальному провадженні, з урахуванням зібраних доказів, прокуратурою області обґрунтовано повідомлено про підозру трьом службовим особам Управління праці та соціального захисту населення по Вознесенівському району Запоріжжя та двом мешканцям Макіївки, які діючи у складі злочинної організації, умисно, за розробленою схемою, заволоділи бюджетними коштами шляхом оформлення на підставі недостовірних документів на ім’я мешканців неконтрольованої території Донецької області соціальних виплат (пенсій) та подальшої конвертації нарахованих коштів через банкомати ПАТ «Ощадбанк».
 
Отримані кошти зловмисники спрямували на фінансування терористичної організації «ДНР», завдавши збитків бюджету на майже 700 тис. грн.
 
Стосовно двох підозрюваних мешканців Макіївки судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, стосовно решти – домашній арешт. Трьох працівників Управління праці та соціального захисту населення по Вознесенівському району Запоріжжя за ухвалами слідчого судді відсторонено від займаних посад.
 
22.05.2017 прокуратурою області усім підозрюваним оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування відповідно до вимог ст.290 КПК України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2720