Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2017

До 12 років позбавлення волі засуджено зловмисника, який в складі диверсійної групи намагався підірвати об’єкти у Запорізькій області

Завдяки принциповій позиції прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області вироком Куйбишевського районного суду визнано винним у вчиненні закінченого замаху на диверсію мешканця м. Волновахи Донецької області.
 
Так, вказана особа 08.07.2014 у складі диверсійної групи, підконтрольної терористичній організації ДНР, спільно з вже засудженими до реальних строків покарання 2-ма мешканцями Донецької області, з метою зруйнування об’єктів, які мають важливе народно-господарське та оборонне значення на території Оріхівського, Пологівського, Гуляйпільського, Більмацького та Токмацького районів Запорізької області перевезли із м. Волновахи Донецької області до двох населених пунктів, розташованих у Пологівському та Більмацькому районі, у великій кількості боєприпаси, вибухівку та стрілецьку зброю. Однак злочинні наміри зловмисників були своєчасно викриті та припинені працівниками УСБУ в Запорізькій області.
 
Судовий розгляд справи проведено за процедурою спеціального судового розгляду, у зв’язку з переховуванням обвинуваченого від правоохоронних та судових органів та вчиненням ним злочину проти основ національної безпеки України.
 
Суд погодився з кваліфікацією сторони обвинувачення та призначив обвинуваченому покарання за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 ч.3 ст.15 ст.113 КК України у вигляді 12 років позбавлення волі.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2463