Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2017

За спробу вчинити диверсію на залізниці у Запоріжжі засуджено двох мешканців Донецької області до 11 та 10 років позбавлення волі

Завдяки принциповій позиції процесуального керівника - прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя визнано винними у вчиненні закінченого замаху на диверсію 2-х мешканців Донецької області.
 
Так, вказані особи 06.02.2015 як члени диверсійно-розвідувального підрозділу «Інтернаціональна бригада №15» терористичної групи «Кальміус», підконтрольної так званій «ДНР», створили умови для аварії залізничного потягу шляхом поміщення на залізничну колію гальмівного башмака, в середину якого помістили гранату РГД-5. Однак злочинні дії зловмисників були своєчасно викриті та припинені працівниками УСБУ в Запорізькій області.
 
Під час судового розгляду справи обвинувачені своєї провини не визнали, стверджуючи, що зазначений злочин вони не скоювали, але завдяки правильно обраній тактиці стороною обвинувачення повністю спростовано їх версії та доведено провину.
 
Суд погодився з кваліфікацією сторони обвинувачення та призначив зловмисникам за ч.2 ст.28 ч.2 ст.15 ст. 113 (закінчений замах на диверсію, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч.1 ст.258-3 (участь в терористичній організації та інше сприяння діяльності терористичної організації), а також ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження з боєприпасами та вибуховими речовинами) покарання за у вигляді 11 та 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3018