Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2017

Прокуратура перекваліфікувала дії зловмисника, який стріляв у людей, як замах на навмисне вбивство

Значного суспільного резонансу набули події, які сталися 30.03.2017, коли приблизно о 01.30 годині 35-річний зловмисник, перебуваючи біля магазину по вул. П. Толока, 14-В в Запоріжжі, грубо порушуючи громадський порядок, здійснив постріли із зброї, спричинивши двом особам тілесні ушкодження.
 
Вказаний зловмисник був затриманий на підставі ст. 208 КПК України, слідчим Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області відомості про вчинене правопорушення внесені до ЄРДР за ч. 4ст. 296 КК України.
 
Відповідно до висновку лікаря затриманий перебував у стані алкогольного сп’яніння.
 
Того ж дня слідчим за погодженням з процесуальним прокурором повідомлено затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України та направлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами розгляду судом відмовлено у задоволенні вказаного клопотання та обрано запобіжний захід особиста порука, яке оскаржене прокурором в апеляційному порядку.
 
Після проведення окремих слідчих дій (допит свідків, огляд відеозаписів з камер відеоспостереження), процесуальним керівником було змінено правову кваліфікацію дій підозрюваного на ч.2 ст.15 п.п. 1, 7 ч.2 ст.115 КК України (замах на умисне вбивство двох людей з хуліганських мотивів).
 
Наразі досудове розслідування триває, кримінальне провадження перебуває на контролі в прокуратурі області, вживаються всі необхідні заходи з метою встановлення обставин злочину, притягнення винної особи до кримінальної відповідальності та понесення справедливого покарання.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2827