Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2017

Прокуратурою повернуто державі землі історико-культурного призначення вартістю понад 3 млн грн

Запорізьким районним судом задоволено позов Запорізької місцевої прокуратури №2 щодо повернення до державної власності земель історико-культурного призначення (курганів) загальною вартістю понад 3 млн грн.
 
Як повідомив керівник Запорізької місцевої прокуратури № 2 Роман Мазурик, прокуратурою було встановлено, що розпорядженням голови Запорізької районної державної адміністрації у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону культурної спадщини» надано у приватну власність громадянам земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, на яких розташовані три кургани курганного могильника № 4089, який є об’єктом культурної спадщини.
 
Вказаний курганний могильник розташований біля с. Розумівка Розумівської сільської ради Запорізького району Запорізької області, складається з 7 курганів,  його було взято під охорону відповідно до рішення виконкому Запорізької обласної ради «Про упорядкування списку пам’яток археології місцевого значення та затвердження їх охоронних зон».
 
З огляду на викладене, вказані земельні ділянки не можуть бути передані громадянам для використання їх у власних потребах.
 
У своєму рішенні суд погодився із доводами прокуратури і зобов’язав повернути зазначені земельні ділянки у власність держави.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2877