Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2017

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора, яка незаконно зареєструвала право власності на самовільно збудований магазин

Запорізькою місцевою прокуратурою №1 затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.364 КК України відносно державного реєстратора речових прав на нерухоме майно за підозрою у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що державний реєстратор речових прав на нерухоме майно, зловживаючи службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, у лютому минулого року здійснила реєстраційні дії, що призвели до державної реєстрації за громадянкою права власності на самовільно збудовану будівлю магазину-кафе на території Олександрівського району Запоріжжя.
 
Водночас слідством встановлено, що правовстановлюючі документи на самовільно збудовану споруду на самовільно захопленій земельній ділянці посеред обласного центру відсутні, проте вказані обставини сумнівів у державного реєстратора не викликали.
 
Зазначені незаконні дії спричинили тяжкі наслідки державним інтересам, оскільки позбавили територіальну громаду міста Запоріжжя права вільно використовувати та розпоряджатися земельною ділянкою площею понад 190 кв м грошовою оцінкою більше 350 тис грн.
 
Наразі обвинувальний акт затверджено процесуальним керівником та направлено для розгляду до Жовтневого районного суду м. Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2749