Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2017

Прокуратура відмовилася від підтримання обвинувачення у суді стосовно відомого запорізького колекціонера зброї

Поставлена крапка у довготривалому, резонансному кримінальному провадженні стосовно запорізького колекціонера зброї за ч.1, 2 ст.263 КК України. У судовому засіданні прокурор Запорізької місцевої прокуратури №3 оголосив постанову про відмову від обвинувачення у справі.
 
У грудні 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко прийняв на особистому прийомі відомого українського колекціонера, який протягом шести років добивався справедливості щодо висунутого йому обвинувачення у незаконному поводженні зі зброєю. По результату особистого прийому, Генеральний прокурор надав доручення вжити невідкладних заходів спрямованих на захист законних прав та інтересів заявника.
 
Нагадаємо, звинувачення стосовно колекціонера ґрунтувалося на висновках експертизи, що зброя з його колекції визначена, як вогнепальна, придатна до використання. Однак, відповідно до висновків Харківського НДІСЕ ім. професора Бокаріуса, пред’явлене обвинувачення не підтвердилось.
 
Також у 2010 році працівники ГУМВС України у Запорізькій області за місцем проживання колекціонера провели обшуки і вилучили колекцію холодної зброї періоду XV – XX століття, кількістю 513 одиниць. Згодом, зброю із своєї колекції він бачив в телевізійній передачі з місця проживання колишнього Генерального прокурора В. Пшонки. Частина колекції до цього часу не повернута і місце її знаходження не відоме.
 
За даним фактом досудове розслідування ще триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3242