Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2016

Запорізькими правоохоронцями припинено незаконну діяльність з виготовлення паливно-мастильних матеріалів

Під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 212 КК України).
 
Так, під час розслідування цього провадження прокуратурою спільно з оперативними та слідчими підрозділами ГУ ДФС в області припинено незаконну діяльність з виготовлення паливно-мастильних матеріалів з використанням обладнання для їх масового виробництва.
 
Зокрема, виробництво дизельного пального здійснювалось шляхом переробки мазуту з подальшим використанням у хімічному процесі сірчаної кислоти, поводження з якою вимагає особливих заходів безпеки.
 
При цьому посадовими особами не було надано жодного документа дозвільного характеру на виготовлення і використання небезпечних хімічних речовин, а також документів з питань екологічної безпеки виробничого комплексу.
 
Незаконно виготовлене пальне реалізовувалось на території Запорізької та ряду інших областей без відображення в податковій звітності підприємства, за готівкові кошти.
 
За результатами проведеного обшуку було виявлено та вилучено 50 тисяч літрів дизельного пального, 90 тисяч літрів мазуту, 5 тисяч літрів бензину, 10 тисяч літрів сірчаної кислоти, а також обладнання міні-нафтопереробного заводу, яке використовувалось в незаконній діяльності. Загальна вартість вилученого становить понад 7,2 мільйона гривень.
 
Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі прокурора області.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2614