Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2016

Прокуратура Запорізької області передала до суду справу податківця-хабарника

Прокуратурою області направлено до Мелітопольського міськрайонного суду обвинувальний акт відносно головного державного інспектора-ревізора ГУ ДФС в Запорізькій області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).
 
Нагадаємо, що вищезгаданий податківець та його колега вимагали у приватного підприємця 15 тисяч гривень за не проведення відповідних перевірок його діяльності у літній час на території пгт Кирилівка.
 
На початку серпня один з податківців у службовому кабінеті Мелітопольської ОДПІ Головного управління ДФС в Запорізькій області, за попередньою змовою зі своїм колегою, отримав від підприємця всю суму, після чого його затримали, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонили від займаної посади. У зв’язку з тим, що податківець сплатив заставу у розмірі 58 тисяч гривень, його було звільнено з-під варти.
 
Інший фігурант справи перебуває у розшуку.
 
Податківцю-хабарнику загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років та конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2809