Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2016

Викрито лікарів міста, які вимагали з громадян кошти за проведення безкоштовних медичних послуг

02.11.2016 прокуратурою області спільно с Управлінням СБ України в Запорізькій області викрито схему систематичного вимагання від громадян грошових коштів за проходження медичного обстеження.
 
Зокрема, службові особи відділення променевої діагностики і променевої терапії комунальної установи «Запорізька обласна клінічна лікарня» Запорізької обласної ради вимагали грошові кошти у розмірі від 550 до 1100 гривень за проходження безоплатного обстеження на апараті ультразвукового дослідження (УЗД) та апараті магнітно-резонансної томографії (МРТ).
 
Під час проведення обшуків у приміщенні лікарні вилучено грошові кошти, отримані від громадян, та здобуто дані, що свідчать про злочинну змову лікарів вказаного відділення, які зловживаючи службовим становищем, упродовж тривалого часу отримували для себе неправомірну вигоду.
 
На теперішній час прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за вказаними фактами, досудове розслідування по якому проводиться слідчим відділом УСБУ в області.
 

Автор: Прокуратура Запорізької області
кількість переглядів: 2627