Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2016

У Запоріжжі повідомлено про підозру двом слідчим поліції та трьом їх пособникам, які вимагали хабара

    Слідчим відділом прокуратури Запорізької області спільно з працівниками УСБУ в області припинена незаконна діяльність працівників правоохоронних органів та цивільних осіб.
Під час досудового розслідування встановлено, що двоє слідчих одного з відділів поліції обласного центру за попередньою змовою з трьома пособниками - цивільними особами вимагають від мешканки м. Запоріжжя неправомірну вигоду в розмірі 3 тисячі доларів США за вирішення питання про повернення раніше викраденого автомобіля.
Сьогодні, 26 вересня, в порядку  ст.208 КПК України, затримано двох слідчих поліції, яким повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище неправомріної вигоди) та трьох цивільних осіб, яким оголошено про підозру за ч.5 ст.27 ч 3 ст.368 КК України (пособництво в одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище неправомріної вигоди).
Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу та відсторонення правоохоронців від посади.
Крім того, перевіряється причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів.
За вчинення інкримінованих злочинів підозрюваним загрожує покарання на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3300