Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2016

Прокуратура забезпечила виконання судового рішення про повернення земельної ділянки

Органами прокуратури Запорізької області забезпечено виконання судового рішення про повернення земельної ділянки земель житлової та громадської забудови площею майже 0,2 га та вартістю понад 3 млн грн.
 
Так, органами прокуратури області в інтересах держави в особі Запорізької міськради до господарського суду Запорізької області у квітні цього року пред’явлено позов про стягнення заборгованості з орендної плати та розірвання договору оренди ділянки, укладеного між міськрадою та товариством з обмеженою відповідальністю у 2009 році.
 
Підставою для звернення прокурора до суду стала систематична несплата орендарем орендної плати.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області року у травні цього року позов прокурора задоволено. Суд зобов’язав підприємство  повернути  землю на користь міськради та погасити заборгованість з орендної плати за землю у сумі 10 тис грн.
 
- У частині повернення ділянки судове рішення у примусовому порядку виконувалось Шевченківським ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ в області, - повідомила начальник відділу прокуратури Запорізької області Кристина Токмакова. – Слід зазначити, що прокуратура області оскаржувала бездіяльність державного виконавця. Після цього судове рішення було виконано.
 
На підставі акта приймання-передачі, підписаного між підприємством та міськрадою, земельну ділянку повернуто, у зв’язку з чим виконавче провадження у вересні було закінчено. До Держреєстру речових прав на нерухоме майно внесені відомості про припинення права оренди земельної ділянки. Судове рішення у частині стягнення заборгованості з орендної плати звернуто стягувачем до примусового виконання.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2482