Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2016

Запорізьке підприємство відшкодує збитки державі на суму понад 1 млн грн

   Завдяки вжитим прокуратурою Запорізької області заходам представницького характеру у сфері охорони надр вдалося стягнути до бюджету з одного з підприємств понад 1 млн грн.
  Так, у серпні минулого року прокуратура області пред’явила позов в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Запорізькій області  до господарського суду Запорізької області про відшкодування з підприємства  збитків, заподіяних державі, в сумі понад 1 млн  грн.
   - Підставою для нашого звернення стало те, що, всупереч вимогам Кодексу України  про надра, це підприємство протягом 2013 року здійснювало господарську діяльність, пов’язану із забором підземних вод з артезіанської свердловини,  без відповідного дозволу, - повідомив в.о. начальника відділу прокуратури Запорізької області Максим Білець.
  Господарський суд Запорізької області у листопаді минулого року у задоволенні позову прокуратурі відмовив. Наглядове відомство подало апеляційну скаргу.
   За результатами розгляду апеляційної скарги Донецький апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора та днями прийняв нове рішення, яким вердикт господарського суду Запорізької області скасував, позов прокуратури області про відшкодування з підприємства  збитків, заподіяних державі, у повному обсязі задовольнив.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2687