Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2016

Справу за фактом смертельної мелітопольської ДТП спрямоване на новий розгляд

         Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ задоволена касаційна скарга прокуратури Запорізької області щодо резонансної ДТП, яке сталося взимку минулого року у м. Мелітополі та внаслідок якого загинув малолітній А. Через м"якість призначеного покарання судові рішення скасовані, провадження спрямоване на новий апеляційний розгляд.
 
  Нагадаємо, 29 січня минулого року на регульованому перехресті у м. Мелітополі, автомобіль ВАЗ, за кермом якого знаходилась громадянка Б., на пішохідному переході збив жінку та малолітнього А.,  які перетинали проїзну частину на зелений сигнал світлофору. Жінка - пішохід отримала тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, хлопчик - тяжкі тілесні ушкодження, від яких того ж дня помер у лікарні.
 
   Як пізніше було встановлено, водій порушила вимоги Правил дорожнього руху та не надала дорогу пішоходам, які переходили проїзну частину, на яку вона повертала.
 
   У липні минулого року Мелітопольський суд призначив винуватиці умовне покарання, у грудні апеляційний суд з цим погодився. Після цього прокуратура Запорізької області, відстоюючи свою принципову позицію у цьому питанні і наполягаючи на реальному покаранні, звернулась до Вищого спецсуду України з касаційною скаргою.
 
  Задовольняючи скаргу прокурора, суд касаційної інстанції зазначив, що судами нижчих інстанцій не враховані конкретні обставини події, а саме грубе порушення засудженою Правил дорожнього руху України, наслідки такого порушення, а також позицію потерпілих, які наполягали на суворому покаранні винуватиці у смертельному ДТП.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2873