Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2016

Основна тема запитів до прокуратури – питання досудового розслідування

      Органи прокуратури Запорізької області займають сьоме місце по державі за кількістю розглянутих у першому півріччі цього року) запитів на інформацію (94 запити) та четверте місце за кількістю скерованих запитів на інформацію за належністю іншим розпорядникам (36 запитів). Передусім, запитувачі зверталися до органів прокуратури області з питань проведення досудового розслідування (41 запит), кадрових питань (24 запити), представництва (5 запитів) та інших питань (24).
      - Реалізація права громадян на доступ до публічної інформації є одним з ключових у забезпеченні прав і свобод людини, оскільки через безперешкодний доступ до інформації реалізується інформаційна взаємодія між людиною, суспільством та державою, - прокоментувала начальник відділу прокуратури Запорізької області Тетяна Крамарчук. - З розглянутих запитів на інформацію задоволено з наданням відповідної інформації 67, що складає 5 місце по державі, надано роз’яснення по 25 запитам. Відмовлено у задоволенні лише 2 запитів, що складає 16 місце по державі.
      Жодної скарги на неналежний або несвоєчасний розгляд підпорядкованими прокурорами запитів на інформацію упродовж року не надходило.
     У судовому порядку дії або бездіяльність органів прокуратури області щодо неналежного або несвоєчасного розгляду запитів на інформацію незаконними не визнавалися.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2350