Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2015

За втручання прокуратури громаді Бердянська повернули рекреаційні землі на узбережжі Азова

Апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури Запорізької області та витребував з незаконного володіння землю в межах прибережної захисної смуги Азовського моря вартістю понад 50 тисяч гривень.
Встановлено, що в 2010 році Бердянська міськрада своїм рішенням передала цю земельну ділянку в приватну власність для дачного будівництва, чим порушила вимоги Земельного кодексу України. На початку цього року Бердянська міжрайонна прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання цього рішення, а також державного акту на право приватної власності на землю недійсними. Окрім того, прокуратура вимагала повернути землю прибережної захисної смуги її законному розпоряднику - міській раді Бердянська. Суд першої інстанції задовольнив позовні вимоги частково: визнав документи недійсними, однак землю бердянській громаді не повернув. Тому прокуратура області звернулась зі скаргою на це рішення до апеляційного суду.
Під час апеляційного розгляду справи прокурор довів, що рішення суду першої інстанції затягує відновлення законних прав громади на прибережні землі. Суд прийняв ці аргументи до уваги та своїм рішенням витребував спірну земельну ділянку із незаконного володіння.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3029